Isolerade Väggpaneler

För kommersiella byggnader och kylrum kan Panel Sell snabbt tillhandahålla isolerade paneler i stora kvantiteter.

Isolerade väggpaneler är i grund och botten två profilerade metalplåtar med en isolerad material i mellan.

Typer av isolerade väggpaneler

Isolerade väggpaneler med synligt fästsystem

Isolerade väggpaneler med dolt fästsystem

Stenull isolerade väggpaneler med synligt fästsystem

Stenull isolerade väggpaneler med dolt fästsystem

Kylrumspaneler

​Teknisk information om isolerade väggpaneler

Vänligtvis består ytre plåtar av stål. För speciella ändamål kan dock rostfritt stål eller aluminium inkorporeras. Standardståltjockleker varierar mellan 0,5mm och 1,0mm. De kan därför produceras i alla styrkor som krävs. Väggpanelerna brukar ha den Eurobox-markerade profilen på plåtan. Släta och mikro-räfflade ytbeläggningar är dock också möjliga.

Den standardkärnisoleringen av dessa kompositväggpaneler är hårt polyueretanskum (PU/PUR). Alltmer populära är paneler vars kärna består av stenull eller polyisocyanuratskum (PIR) på grund av brandskyddstekniska krav. Panelerna klassificeras enligt sin brandhärdighet och består av obrännbara materialer.

Väggpanelerna monteras tillsammans i vad kallas för "spont och skåror" system. Panelens fästsystem kan vara synligt eller dolt. I paneler som har ett synligt fästsystem är de monterade skruvarna synliga, medan dolda fästsystem gömmer skruvorna när monterade.    

På begäran kan vi erbjuda hela uppstättningen av isolerade väggpaneler, tillverkade och skräddarsydda till dina behov gällande längd, tjocklek och i de flesta RAL-färgerna. Självklart kan vi också erbjuda dig specialerbjudanden och överskottslager till låga priser.

Profiler

Som stabiliserande del har vanligtvis den ytre och inre skalan av väggpanelerna en så-kallad profil. Du kan få alla väggpaneler tillberkade med följande profiler:

Standardprofilen kallas för Eurobox. Det är den klassiska profilen som används för industriella byggnader och mest i vit-grå farg (RAL 9002).

Ytan på väggpaneler med en mikroribbad profil är lätt korrugerade. Detta ger panelen, och på så sätt hela byggnaden, ett väldigt fint utseende.

En mycket speciell profil i vårt utbud är den dubbel-laminerade profilen. Det kombinerar en mikro-lamiering med en breddare korrugering. Genom att blanda färger kan industriella byggnader i synnerhet få ett unikt och attraktivt utseende.

Det finns också möjligheten att tillverka sandwichväggpaneler utan profil, d.v.s "enkel". Vänligen notera att plåtens tjocklek måste vara större än den av de profilerade panelerna för att garantera samma stabilitet.

Fråga här om produkten du behöver

Favorit Product:

Begärda antal paneler:
Ditt projektsändamål:
Ditt projektsändamål
Takskägg:
m
lpm
Gavel:
lpm
lpm
lpm
m
Tak:
lpm
lpm

Vägg beräkningar

Yta per takskägg:
Yta per gavel:
Total väggyta:

Tak beräkningar

Takskägg längd:
lpm
Gavel längd (Brant längd):
m
Gavel längd B2 (Brant längd):
m
Total takyta:

Total yta

Väggyta:
Takyta:
Total yta:

Beräknad Taklutning

Taklutning i %:
%
Taklutning i °:
°
Taklutning B2 i %:
%
Taklutning B2 i °:
°
Understruktur tillgänglig:
  Genom att lämna in din förfrågan godkänner du behandlingen av din angivna data i syfte att behandla förfrågan: Juridisk information / dataskydd
Kontakt
PanelerBeslag och profilerSkruvar